12 Op de Keizer 28 - Café Leerink

Ga linksaf de Keizersstraat, steek deze over en loop richting Brink. Ga de eerste weg rechtsaf (deze heet nog Keizerstraat) en loop door naar Op de Keizer. Ga door tot voorbij de achterzijde van de HEMA (rechts is de parkeergarage). Stop bij Op de Keizer 28, cybershop Bull’s.

Achterin de bar bij ‘Moeke’ Leerink
Nu zit hier coffeeshop Bull’s maar in de jaren ’70 zat hier de bar van Tonny Leerink. Achterin de bar ontmoetten homo’s en lesbo’s elkaar. ‘Moeke’ Leerink, die altijd achter de bar stond, stond dit publiek toe zolang ze zich niet al te opvallend gedroegen.
Tonny was een goede animator; hij was smartlappenzanger en had een cabaretgezelschap. Hij trad vroeger op met grote artiesten als André van Duin, de Mounties, Gert en Hermien Timmerman, Ronnie Tober en Willeke Alberti. Jarenlang was hij de spreekstalmeester van het vermaarde circus in Ponypark Slagharen.

Ga naar de volgende locatie.

Ga naar de plattegrond