13 Achter de Broederen - Urinoir

Ga iets terug en sla rechts de Smidsgang in. Loop deze uit en ga in de Smedenstraat naar rechts. Vervolg deze tot je bij een kruispunt komt en ga daar linksaf Achter de Broederen in. Blijf aan de linkerzijde en stop aan de zijkant van de Broederenkerk.

Loeren bij de kerk
Hier stond, net om de hoek in Achter de Broederen tegen de zijkant van de kerk, een bakstenen urinoir. Deze leek op het urinoir dat aan de Gedempte Gracht geplaatst was. Met van die fijne openingen in het metselwerk om te kunnen ‘loeren’. Ook dit was in die tijd een homo-ontmoetingsplaats. Na de sloop van de panden op Achter de Broederen was er begin jaren ‘80 een parkeerplaats. Daar werd ’s avonds ook wel gecruised.

Meer informatie over Homo-Ontmoetingsplaatsen

Ga naar de volgende locatie.

Ga naar de plattegrond