14 Broederenstraat 18 en 20 - Broederenkerk

Loop om de hoek naar de voorkant van de Broederenkerk.

Kussen bij de Kerk
Na de jaren ’70, waar nog veel achter gesloten deuren gebeurde, vonden in de jaren ’80 vooral jongeren dat het COC meer naar buiten moest treden. Zo was er een Roze Fietskaravaan door de regio en een voorlichtingskraam op de Brink. In 1985 werd bij de Broederenkerk een ludieke actie gehouden ‘Kussen voor de Kerk’. Twee homostellen en een lesbisch koppel hielden een korte ‘Kiss-In’.
Later heeft geestelijk begeleider Peter Dullaert hier het huwelijk ingezegend van de Rooms-katholieke oud-wethouder en locoburgemeester Bernard Duimel met zijn man Brian in 1995. Speciaal in de Mariakapel omdat Brian zo van Maria houdt en vele Mariabeelden bezit.

Iets verderop wordt de wekelijkse sportavond van de IJssel Dykes van COC Deventer gehouden in de gymzaal van De Windroos, gelegen naast de pastorie van de Broederenkerk.

Ga naar de volgende locatie.

Ga naar de plattegrond