15 Hoek Tibbensteeg-Bruijnssteeg – Vrouwenhuis

Loop tegenover de Broederenkerk de Engestraat in, loop deze uit en sla dan rechts de Nieuwstraat in. Vervolg deze tot de eerste straat links, de Tibbensteeg. Ga hier in tot de eerste straat rechts, de Bruijnssteeg.
.

Activiteiten voor Vrouwen
Hier op de hoek (ingang Bruijnssteeg 2) zat vanaf begin jaren ’80 het tweede vrouwenhuis op de eerste verdieping (Tibbensteegzijde). Wethouder Duimel heeft voor deze ruimte gezorgd. De latere wethouder Brekelmans heeft daarna zijn homovriendelijke beleid voortgezet.
Het Vrouwenhuis organiseerde diverse cursussen, zoals Klussen in huis, Eigen fiets repareren en Zelfverdediging (dat door studenten smalend ‘zelfbevrediging’ genoemd werd). Ook lezingen met diverse thema’s en het Vrouwencabaret ‘Mienemut’ vonden hier plaats. Lesbische vrouwen wilden eigenlijk meer aandacht voor hun eigen specifieke onderwerpen.

Ga naar de volgende locatie.

Ga naar de plattegrond