21 Welle Vestingstoren – ´Guys and Dolls´ en ´Tower´

Loop verder richting Welle, ga daar naar links en blijf aan de bebouwde kant. Stop bij de ronde vestingstoren.

Gaycafé´s aan de IJssel
Vroeger zat hier bovenin met een dakterras hotel-restaurant Bellevue. Later zat hier een café dat bij een homopubliek in trek was; het bestond onder diverse namen zoals ‘Guys and Dolls’, de ‘Maxim-Bar’ en de ‘Tower’. Als eigenaar had dit café eind jaren ’70 en begin ’80 de bijgenaamde ‘Dikke Harry’. Harry was homo en hield van jonge jongens. Het café werd vaak bezocht door homo’s en jongens die iets wilden bijverdienen. Het gebeurde wel eens dat de heren daarna hun portemonnee kwijt waren. De ingang zat meer opzij (waar nu een raam zit), op de begane grond zaten de toiletten en de bar was op de eerste etage.

Ga naar de volgende locatie.

Ga naar de plattegrond