22 Grote Kerkhof

Loop verder de Welle door en sla de eerste straat linksaf. Dit is de Duimpoort. U komt nu op het Grote Kerkhof.

Roze Zaterdagen in Deventer
Hier was het grote podium voor de manifestatie voor de eerste Roze Zaterdag in Deventer (1997). Onder de artiesten waren Anneke Gr├Ânloh en Ruth Jacott. Deze Roze Zaterdag viel samen met de allereerste Deventer op Stelten, waarbij artiesten op stelten meeliepen in de roze stoet door de Deventer binnenstad.

Tijdens de tweede Roze Zaterdag in Deventer (2003) was in de Lebuïnuskerk een ochtenddienst voor alle LHBT-s voorafgaand aan de start van Roze Zaterdag. Veel aandacht in de media was er dat jaar vanwege de afwijzing van het verzoek van pedofielenvereniging Martijn om deel te nemen aan de Informatiemarkt op de Nieuwe Markt.

Ga naar de volgende locatie.

Ga naar de plattegrond