COC Deventer – periode 2005-2015

Doordat de ingang nu veel zichtbaarder was speelde het COC meer in op de activiteiten in de binnenstad. Dat was een belangrijke stap voorwaarts voor velen; een ingang direct aan het grote uitgaansplein; zichtbaar en niet weggestopt in een achterafstraatje. De oude kelder, die daarvoor door andere verenigingen voor SM-activiteiten gebruikt was, werd omgeturnd in een danskelder.

Intern bleek het lastig om als vrijwilligersorganisatie een steeds professioneler café te willen exploiteren. Dit resulteerde in diverse aanvaringen tussen de verenigingsgezinde leden en de meer commercieel gerichte personen. Ook het vasthouden van vrijwilligers drukte behoorlijk zwaar op de vereniging. Maar het moeilijkst was het bereiken van jongeren. Deventer had voorheen een sterk studentenleven, maar dit werd steeds minder. Ook het uitgaanspatroon van homo-jongeren was met de komst van internet flink veranderd.

In 2015 werd daarom besloten om het huurcontract niet te verlengen en af te zien van een verlieslijdend eigen café. Daarmee hield COC Deventer niet op te bestaan, want de activiteiten zouden doorgang vinden op diverse andere locaties in Deventer. Dit fenomeen laat zich niet alleen in Deventer zien; ook in tal van andere steden verdwijnt homo-horeca uit het straatbeeld.