COC IJsselstreek - periode 1984-2005

In 1984 was de opening in aanwezigheid van burgemeester Posthuma. Een week na de opening gingen er stenen door de ruit door jongeren van een nabijgelegen jongerencentrum. Ook tijdens de Nieuwjaarsviering op 1 januari 1988 was het raak; er gingen stenen door twee ramen en een groepje jongens viel bij de ingang het publiek lastig. Door adequate actie van het COC personeel konden deze relschoppers door de politie worden opgepakt.

Een gevolg van deze incidenten was de discussie over de luiken: moesten deze dicht voor de veiligheid of juist open voor de integratie. Pas in 1994 kwam hier met een tussentijdse verbouwing een oplossing voor: er kwam een speciale raamdecoratie zodat men moeilijk naar binnen kon kijken maar er toch voldoende openheid was.

De uitgaansactiviteiten werden over het algemeen goed bezocht. Genoemd moet worden de talkshow op de zondagavond van 1984 tot 1992, waarbij o.a. Albert Mol en de drie burgemeesters van Deventer te gast waren. In 1985 was hier het eerste Deventer Aids-Forum met Deventer geneeskundigen en werd ook een jongerengroep tot 25 jaar opgericht; ‘De Gompies’. Deze is in 1990 gestopt, en in 1995 opnieuw leven ingeblazen onder de naam ‘Das andere koek’.

Vanaf 1985 werden de oktoberfestivals georganiseerd, waar – naast themafeesten – ook altijd een optreden was vanaf 1989 van het eigen COC-koor Cantate So-Do-Mi o.l..v. Teun (bestond van 1988 tot 1998 en nog eenmaal in 2010 bij het Roze korenfestival).
In 1994 werd het café intern flink verbouwd en ontstonden er twee aparte ruimtes, die echter met het openen van een schuifwand wel konden worden samengevoegd. De naam van het grote café werd ‘Face It’ en het kleine barretje dat tot die tijd als vrouwenruimte was gebruikt werd ‘Le BaroC’.