Het Eurovisie COC-festival

Van 1995 tot 2002 werd in het COC-café aan de Assenstraat ieder voorjaar het Eurovisie COC-festival gehouden, een parodie-avond rondom het bij homo’s zeer populaire Eurovisie Songfestival. Deelnemers baseerden hun act op een origineel songfestivalnummer om daar vervolgens iets geheel anders mee te doen. Van 2003 tot 2008 vond dit festival plaats in Theatercafé Bouwkunde en vanaf 2009 tot 2012 in de grote hal van de Bibliotheek aan de Brink onder de naam Euro Song Gala.

Daarnaast werden er in het COC-café in het najaar nog voorrondes voor het serieuze Nationaal COC-Songfestival gehouden. Deventer deelnemer Danny Ribbink won in 1998 met het liedje ‘Hij bekeek me’ en daarom mocht COC Deventer het jaar daarop de organisatie op zich nemen. Het landelijke evenement werd in december 1999 in Schouwburg ‘De Leeuwenbrug’ gehouden. Toenmalig burgemeester Van Lidth de Jeude speelde in vermomming de bekende ‘Eurovisietune’ om zich vervolgens bekend te maken en hij het festival officieel opende.