Steekpartij in het Park

In het Rijsterborgherpark (ook wel ‘Oude Planstoen’ genoemd) bij het station hebben zich midden jaren ’80 ook enkele bekende gevallen van potenrammerij plaatsgevonden. Op 30 juli 1986 werd een drietal mannen slachtoffer van, waarbij één van hen ook nog een messteek in de rug opliep. Omdat dit niet het eerste incident was, maar wel één dat vanwege het gewelddadige karakter er flink inhakte bij bezoekers van het COC, werd begin 1987 in het COC-pand een forum georganiseerd speciaal gewijd aan het geweld tegen homoseksuele mannen en lesbische vrouwen.

Het forum stond onder leiding van Bernard Duimel (zijn naam is al eerder gevallen in deze wandeling) en sprekers waren burgemeester Waal van Deventer, officier van justitie de Haan, advocaat van de Zanden (die als advocaat van het hoofdslachtoffer in het hierboven genoemde geval van potenrammerij had opgetreden) en adjudant Wiesenberg diep in op het thema.