Opening Damespad Overijssel

zondag 2 november 2014

Nieuw Rande (Schapenzandweg 3 te Diepenveen)
Ontvangst 10.30 uur – Opening 11.30 uur – Vertrek: 12.00 uur

Op zondag 2 november wordt het nieuwe Damespad Overijssel officieel geopend. Het is het 10e Damespad in Nederland. De provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg, Friesland, Groningen, Drenthe en Zeeland gingen al voor.

Het Damespad is een wandelnetwerk voor lesbische en biseksuele vrouwen, met een uitnodiging aan lesbische vrouwen om een andere provincie op wandelschoenen te ontdekken en nieuwe vriendinnen te maken.

In Overijssel zijn veel mooie wandelgebieden. Wij kozen voor het gebied tussen Deventer en Olst. Het Damespad Overijssel loopt langs de IJssellinie, over landgoederen en langs buitenplaatsen en door nieuwenatuurgebieden en land-art langs de Zandwetering. Het levert een afwisselende wandeling op, grotendeels over onverharde wegen, bospaden, graspaden, grasdijkjes en oude kerkenpaden.

Met een speciale feestelijke act zal de officiële opening van het Damespad Overijssel plaatsvinden op 2 november 2014. Plaats: Nieuw Rande, Schapenzandweg 3, in Diepenveen (3 km boven Deventer). Ontvangst vanaf 10.30 uur. Opening 11.30 uur. Vertrek: 12.00 uur.

Het Damespad is 18 km lang, maar op deze dag kan de verkorte wandeling van 11 km gelopen worden. Er is horeca onderweg en honden mogen mee.

Deelname aan de wandeling met routeboekje, koffie/thee en glühwein na afloop bedraagt € 6,00 en daar krijg je dan ook nog het unieke Wandelspeldje van Overijssel bij.

Meer informatie is te vinden bij de facebookpagina van Damespad Overijssel of de landelijke website van Damespad.

Mailen naar de Commissie Damespad Overijssel kan ook, via damespadoverijssel@gmail.com. Hopelijk tot 2 november!

Tags: ,