COC Deventer begint aan een nieuwe fase!

Tijdens een drukbezochte (extra) ledenvergadering hebben de leden van COC Deventer in grote meerderheid gekozen voor het opheffen van de horecafunctie van het COC met ingang van 1 juli 2015. Alle overige activiteiten van de vereniging blijven gewoon doorgaan.

De huur van het pand aan de Brink was al opgezegd, maar er werd nog gezocht naar alternatieve, goedkopere gelegenheden. Een huisvestingscommissie presenteerde deze avond hun bevindingen na een lastige zoektocht en uitvoerige berekeningen. Hieruit bleek overduidelijk dat een horecafunctie voor de vereniging COC geen reële optie meer is.

Het COC café kampte de laatste jaren met een steeds teruglopend resultaat, minder bezoekers en dus minder inkomsten. Ook het aantal vrijwilligers dat het café draaiende moest houden werd alsmaar minder. Ondanks de inzet van enthousiastelingen, een nieuwe naam en veel activiteiten wilde het tij maar niet keren. De ledenvergadering was er na de presentatie van de cijfers dan ook vrij snel uit, doorgaan met horeca is geen optie!

Dit betekent echter zeker niet dat de vereniging COC nu niet meer zichtbaar is! Samen met de werkgroepen gaat het bestuur zich inzetten voor het uitvoeren van de kerntaken van het COC: voorlichting, weerbaarheid, zichtbaarheid, tolerantie en netwerkontwikkeling. Door het organiseren van diverse activiteiten/projecten, zoveel mogelijk in samenwerking met andere organisaties, willen we een breed publiek bereiken. Deze activiteiten zullen dan plaatsvinden op diverse locaties in de stad en de regio.

Dat deze andere manier van zichtbaar zijn in de Deventer samenleving niet uniek is in het land, vertelde Joop Schermer, bestuurslid van COC Nederland. Van de 20 lidverenigingen zijn er inmiddels 11 verenigingen die geen eigen ruimte c.q. horeca meer hebben, maar daardoor ook veel actiever kunnen zijn in de kerntaken van het COC.

Tags: ,