Homo's in IJsland het gelukkigst


 
Bron: gay.nl

In IJsland zijn homo’s het gelukkigst, als we de Gay Happiness Index mogen geloven. Het initiatief komt van homodatingsite PlanetRomeo en onderzoekers van de Johannes Gutenberg Universiteit in het Duitse Mainz. En Nederland? Wij mogen het met een achtste plek doen.

De onderzoekers legden homo’s uit 127 landen vragen voor over hoe ze de publieke opinie in hun thuisland over homoseksualiteit ervaren, maar ook over persoonlijke aspecten zoals eventuele ervaringen met geweld, discriminatie en acceptatie in de sociale omgeving. IJslandse homo’s gaven hun thuisland daarin de hoogste scores en zijn volgens PlanetRomeo daarom de gelukkigsten ter wereld.

De rest van de top vijf is bijna volledig Scandinavisch want na IJsland volgen Noorwegen, Denemarken en Zweden. Uruguay geeft aan de vijf best scorend landen een Latijns tintje.

Nederland is het hoogstgeplaatste land na de Scandinavische top vier. De 3012 Nederlandse respondenten aan het onderzoeken gaven aan voor 79% tevreden te zijn over hun leven.

Homo’s hebben het in Afrika en het Midden-Oosten trouwens het minst. Van de 30 slechtst presterende landen liggen er 27 daar. Onder de minste landen vind je o.a. Soedan en Oeganda.