Toneelvoorstelling The Timekeepers

vrijdag 1 mei 2015

Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3 in Deventer: 20.00 uur
Entree € 15,00 – Voorverkoop € 12,50
COC-leden betalen op vertoon van hun geldige ledenpas € 5,00 entree!
Voorstelling wordt gespeeld in het Engels

The Timekeepers
Een stuk van Dan Clansy

Dit bekroonde drama, geschreven door Dan Clancy, toert in Israël met groot succes voor meer dan zeven jaar en werd in Engeland, Schotland, Ierland, USA, Canada, Zuid-Afrika, Polen en Griekenland enorm geprezen. Het stuk gaat over de Holocaust op een manier die de persoonlijke ervaring te midden van een tragedie van miljoenen sterk accentueert. The Timekeepers kreeg uitstekende recensies en won twee toneelschrijver prijzen: de Hudson River Classics Toneelschrijver’s Award en de Writer’s Digest Toneelschrijver’s Contest Award.

Een jonge Duitse homoseksueel en een conservatieve oudere joodse man worden bij elkaar gegooid in het concentratiekamp Sachsenhausen. Op het eerste gezicht lijken zij weinig gemeen met elkaar te hebben. Door samen te werken, het repareren van horloges onder het tirannieke oog van de Capo, maken vooroordelen, wantrouwen en onverschilligheid langzaam plaats voor een ontroerende vriendschap. Benjamin kan horloges repareren. Hans weet hoe te overleven. Geen van hen kan echt opera zingen. Dus wat moet er gedaan worden? Humor, blijkbaar, is een geweldig wapen.

COC-leden kunnen op vertoon van hun geldige lidmaatschapspas voor de gereduceerde entreeprijs van € 5,00 naar deze voorstelling. Reserveren is mogelijk via het Etty Hillesum Centrum.
Meer informatie is te vinden via de website van The Timekeepers.

2015-05-01-Roy,-Omer-&-Pini

Tags: , ,