Trijntje Oosterhuis in Wenen voor Songfestival


 
Trijntje Oosterhuis zal met het nummer ‘Walk Along’ Nederland vertegenwoordigen op het 60e Eurovisie Songfestival, dat komende week in Wenen zal plaatsvinden.
De zangeres staat op dinsdag 19 mei in de eerste halve finale. Als ze genoeg punten in de wacht sleept, staat ze vier dagen later op zaterdag 23 mei ook in de finale van het Europese liedjesfestijn.
Er was bij de eerste repetitie commotie over de gewaagde jurk van Trijntje. Bij een tweede repetitie droeg ze een minder uitdagende creatie. Welke jurk het uiteindelijk wordt zullen we dinsdag 19 mei kunnen zien. De halve finale begint om 21.00 uur.

Update: Inmiddels weten we dat het Trijntje niet is gelukt om de finale te halen. Dat is jaamer, want Nederland deed het de laatste jaren steeds beter op het Songfestival. Na jaren niet de finale te hebben gehaald, scoorde ons land afgelopen twee jaar wel. Anouk werd in 2013 negende en The Common Linnets schopte het in 2014 tot de tweede plek. Meer geluk in 2016 dus.