Roze danstip: Swan Lake

woensdag 17 juni 2015

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 in Deventer: 20.00 uur
Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 21,50

Swan Lake (Moderne versie van het Zwanenmeer)
Het hoogtepunt van de dans in een spectaculaire en niet-alledaagse Zuid-afrikaanse uitvoering!

‘Het Zwanenmeer’ tot de essentie terug gebracht
Als spectaculair slot van het theaterseizoen brengen de theaters van Zwolle, Hengelo en Deventer – exclusief in Nederland – een niet-alledaagse uitvoering van ‘het Zwanenmeer’. Dertien dansers uit Zuid-Afrika brengen samen ‘Swan Lake’ als een betoverend en wervelend spektakel, waarbij dit wereldberoemde danssprookje in nieuwe vormen tot de essentie wordt teruggebracht. Daarbij weet choreograaf Dada Masilo een perfecte brug te slaan tussen de Europese traditie en het Zuid-Afrika van nu.

Het hoogtepunt in de dans
Het Zwanenmeer werd sinds de première in 1877 duizenden keren gedanst over de hele wereld, en geldt als absoluut hoogtepunt in de dans. In deze uitvoering spelen niet alleen vrouwelijke, maar ook mannelijke zwanen een hoofdrol. U ziet vijf mannelijke dansers uit Zuid-Afrika, gestoken in tutu. Homoseksualiteit is een thema dat wordt uitgewerkt via de prins en sluit aan bij de problematiek van aids in dit deel van de wereld.
Er is geen decor. Dat heeft de voorstelling niet nodig. U ziet een kaal speelvlak. Kostuums zijn schitterend. De belichting is magnifiek. De muziek van Tsjaikovski wordt live uitgevoerd door het Oost-Nederlands Symfonieorkest wat dit sprookje nog prachtiger maakt. Het oudere danspubliek zal deze voorstelling ongetwijfeld waarderen, omdat het wezen van ‘Het Zwanenmeer’ behouden blijft. Voor het jongere publiek is het een dansproductie die goed past bij hun beleving vandaag de dag.

√ Choreograaf Dada Masilo staat bekend om haar innovatieve interpretatie van klassiek ballet

√ Inclusief garderobe en pauze drankje

√ Inleiding om 19.00 uur om uw voorstelling nog intenser te ervaren

Meer informatie over deze voorstelling is te vinden via de website van de Deventer Schouwburg.

2015-06-20-Swan-Lake-img072

Tags: ,