Roze Filmtip: 52 Tuesdays

dinsdag 30 juni 2015

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78 te Deventer
Film met Transgenderthema; diverse aanvangstijden

Filmhuis de Keizer aan de Keizerstraat te Deventer programmeert regelmatig films met een LHBT-thema. Van donderdag 25 juni t/m woensdag 1 juli is dat ’52 Tuesdays’ (AustraliĆ« 2013).

Aanvangstijden:
Dinsdag 30 juni: 14.30 uur
Woensdag 1 juli: 20.30 uur

52 Tuesdays (Australiƫ 2013)
De aarzelende groei naar onafhankelijkheid van de 16-jarige Billie raakt in een stroomversnelling wanneer haar moeder haar plan uit de doeken doet om van geslacht te veranderen.
Hun tijd samen wordt noodgedwongen beperkt tot dinsdagnamiddag. Hun aangrijpende verhaal wordt gefilmd gedurende een jaar, eenmaal per week, enkel op dinsdag. Deze unieke regel maakt dat dit emotioneel geladen verhaal van verlangen, verantwoordelijkheid en verandering door een zeldzame authenticiteit gekenmerkt wordt. 52 Tuesdays won een aantal prijzen, waaronder een Kristallen Beer van de jeugdjury op het filmfestival van Berlijn.
(Drama; 114 minuten)

“Deels is de aantrekkingskracht van 52 Tuesdays te verklaren door het onderwerp dat het aansnijdt. ‘Genderqueer identitities’ zijn op het moment blijkbaar ‘hot’. (…) Maar minstens even bepalend voor de aantrekkingskracht van de film is de vorm waarin het verhaal is gegoten en de manier van tot stand komen.” (de Filmkrant****)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen en te reserveren voor ’52 Tuesdays’ via deze link.

Meer informatie over Filmhuis de Keizer is te vinden via de website van Filmhuis de Keizer.

Tags: ,