Roze Filmtip: Lilting (2014)

zondag 14 juni 2015

Gigant Podium & Filmtheater – Nieuwstraat 377 te Apeldoorn
Reserveren via tel: 055 521 63 46
Voorafgaand de korte film ‘Nog Tien Minuten’

Zondag 14 juni; aanvang 13.45 uur
Dinsdag 16 juni; aanvang 19.30 uur
Woensdag 17 juni; aanvang 21.30 uur

Lilting (VK 2014)
Dit speelfilmdebuut van Khaou viel meteen in de prijzen op Sundance Film Festival. Mogelijk gemaakt door productiehuis London Film, wat beginnende regisseurs de mogelijkheid geeft met een klein budget hun eerste speelfilm te maken. Met dit semi-biografische verhaal heeft Khaou een intieme en bitterzoete karakterstudie gemaakt over liefde, rouw en vooral een botsing van culturen.
(Drama; 91 minuten)

Nog Tien Minuten (Nederland 2014)
Voorafgaand aan de film Lilting vertoont Gigant de korte film Nog Tien Minuten. Deze korte Nederlandse film heeft op het Cannes Short Filmfestival gewonnen in de categorie Lesbian Gay Bisexual Transgender-film. Het festival biedt een podium aan jonge, talentvolle filmmakers uit de hele wereld. Nog Tien Minuten vertelt het verhaal van de laatste tien minuten voor sluitingstijd van een homobar, waarin hoofdrolspeler Rodrigo naarstig op zoek is om nog te scoren.
(Korte film; 6 minuten)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te reserveren via telefoonnummer 055 521 63 46. Wanneer je een persoonlijke acount aanmaakt bij Gigant kun je ook op die manier kaarten reserveren. Meer informatie over Gigant Podium & Filmtheater is te vinden via de website van Gigant Podium & Filmtheater.

Tags: