Speciaal voor jou: het Roze Rijks


 
Bron: winq.nl

Nederland staat nu te boek als één van de meest liberale landen ter wereld waar het homoseksualiteit betreft. Dat dit niet altijd zo is geweest zal niemand verrassen. In het Rijksmuseum krijg je een lesje roze geschiedenis in een speciale tour.

Tijdens het Roze Rijks neemt Arnout van Krimpen je mee op tour door het Rijksmuseum om je aan de hand van een aantal museale stukken iets te vertellen over de geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland.

Het museum vertelt aan de hand van de tentoongestelde kunst- en gebruiksvoorwerpen de geschiedenis van Nederland van de middeleeuwen tot nu. Een geschiedenis waarin homoseksualiteit in meer of mindere mate natuurlijk ook zijn plek heeft.

Arnout van Krimpen is je tourleider in het Rijksmuseum. Naast zijn museale werkzaamheden schrijft hij ook over kunst en cultuur voor bijvoorbeeld Winq/GK. In 2014 schreef hij een artikel getiteld Het Roze Rijks waarvoor hij diepgaand onderzoek deed naar de geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland aan de hand van de collectie van het Rijksmuseum.

Op verzoek van het Rijksmuseum heeft hij dit onderzoek ook gebruikt voor het ontwikkelen van een rondleiding die bij speciale gelegenheden wordt ingezet.

Omdat gebleken is dat er ruime belangstelling bestaat voor deze rondleiding is deze ook te boeken rechtstreeks Arnout zelf.

Interesse? Klik dan hier en geef je op.