Festivaltip: Deventer op Stelten

zondag 5 juli 2015

Diverse locaties in Deventer
Van donderdag 2 t/m zondag 5 juli

Deventer Op Stelten 2015
Internationaal Buiten-Theater-Festival

Het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ vindt plaats van vrijdagavond 3 t/m zondagmiddag 5 juli met openingsvoorstellingen op donderdagavond 2 juli. In de historische binnenstad van Deventer en locaties rondom het centrum (Beestenmarkt en Worpplantsoen) zijn ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen te zien. Op het programma staan gezelschappen uit Frankrijk, Chili, Spanje, Oostenrijk, Italië, België en Nederland. ‘Deventer Op Stelten’ heeft zich de afgelopen jaren sterk inhoudelijk kunnen ontwikkelen tot een internationaal erkend festival op het gebied van professioneel buitentheater. De toegang is gratis. Voor een enkele voorstelling zijn tickets nodig.

Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. In 2014 is ‘Deventer Op Stelten’ uitgeroepen tot Beste Publieksevenement van Nederland. ‘Deventer Op Stelten’ wordt jaarlijks bezocht door ruim 140.000 bezoekers en wordt beleefd als bijzonder, feestelijk en hoogstaand cultureel festival.
Voor dit jaar wordt het accent gelegd op het thema ’vrijheid’ en daarmee een verband naar de viering van ’70 jaar vrijheid’ in 2015.

Meer informatie over het programma van dit jaar is te vinden via de website van de Deventer op Stelten.

Tags: