Roze Filmtip: The Imitation Game

zondag 26 juli 2015

Gigant Podium & Filmtheater – Nieuwstraat 377 te Apeldoorn
Reserveren via tel: 055 521 63 46 – Diverse aanvangstijden

Aanvangstijden:
Zondag 26 juli; aanvang 15.15 uur
Zondag 26 juli; aanvang 19.30 uur
Maandag 27 juli; aanvang 15.15 uur
Dinsdag 28 juli; aanvang 15.15 uur
Woensdag 29 juli; aanvang 15.15 uur

The Imitation Game (VK 2014)
The Imitation Game is een indrukwekkend drama over het leven en werk van Alan Turing (Benedict Cumberbatch), de briljante maar emotioneel gecompliceerde Britse wetenschapper die met zijn werk de Tweede Wereldoorlog hielp te verkorten en daarmee de levens van tienduizenden mensen heeft gered. In de winter van 1952 werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer. Met deze film krijgt één van de meest onbekende, maar immens belangrijke figuren uit de wereldgeschiedenis eindelijk de erkenning die hij verdient.
(Drama; 113 minuten)

‘The Imitation Game’ werd in 2015 genomineerd voor 8 Oscars.

Het is inmiddels mogelijk kaarten te reserveren via telefoonnummer 055 521 63 46. Wanneer je een persoonlijke acount aanmaakt bij Gigant kun je ook op die manier kaarten reserveren. Meer informatie over Gigant Podium & Filmtheater is te vinden via de website van Gigant Podium & Filmtheater.

Tags: ,