Roze Filmtip: Zomer

vrijdag 3 juli 2015

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78 te Deventer
Film met Lesbisch thema; diverse aanvangstijden

Filmhuis de Keizer aan de Keizerstraat te Deventer programmeert regelmatig films met een LHBT-thema. Van vrijdag 3 t/m woensdag 8 juli is dat ‘Zomer’ (Nederland 2014).

Aanvangstijden:
Vrijdag 3 juli: 14.30 uur
Dinsdag 7 juli: 17.45 uur
Woensdag 8 juli: 20.30 uur

Zomer (Nederland 2014)
Een zwoele film over jonge mensen die verlangen naar onafhankelijkheid maar tegelijkertijd ergens bij willen horen. De zestienjarige Anne groeit op in een klein dorp tussen de uitgestrekte velden en een overal aanwezige energiecentrale die het leven van de dorpelingen domineert.
Het is een lange, hete zomer en Anne en haar vriendengroep brengen hun dagen door met jakkeren over de kilometerslange landwegen en rondlummelen bij zwemplekken en horeca. Het is een tijd van avontuur, ontluikende seksualiteit en de eerste stappen naar volwassenheid. De stille, verlegen Anne probeert erbij te horen, maar voelt zich vervreemd van haar vrienden. Als Lena, een jonge vrouw uit de stad, ronkend met haar motor de broeierige stilte komt verstoren, raakt Anne in de ban van haar. Lena is opgewekt, stoer, uitdagend, en vooral anders. Dan komt het erop aan: durft Anne ook anders te zijn, terwijl alles verder hetzelfde blijft? Zomer is een film over het onvermijdelijke einde van je kindertijd en kiezen voor je eigen bestaan. Singer-songwriter Jacco Gardner leverde een aantal nummers voor de film.
(Drama; 85 minuten)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen en te reserveren voor ‘Zomer’ via deze link.

Meer informatie over Filmhuis de Keizer is te vinden via de website van Filmhuis de Keizer.

Tags: