Roze TV-tip: Over The Rainbow

zondag 26 juli 2015

Zondag 26 juli – NPO2: 16.00 uur
Tip: neem het op, anders mis je de ZondagMiddagSalon.

Over The Rainbow
Vriendinnen als pijnstillers en motivatie

Nadat haar moeder was overleden, kreeg de toen 68-jarige Leny eindelijk tijd om haar droom te volgen: fietsen over de hele wereld. Ze kwam echter niet verder dan Nieuw Zeeland waar ze de liefde van haar leven ontmoette; een vrouw. Aldaar brak de kast open! Sindsdien is ze, met volle overgave, volledig in het lesbische leven gedoken om de verloren tijd in te halen. Leny is een inspiratie voor velen, en al wordt ze er niet jonger op, ze is vastbesloten om het beste van haar resterende jaren te maken.

Een uniek en positief verhaal over een vrouw die op een rijpe leeftijd uit de kast kwam, maar zonder enige bitterheid over het verleden. De nu 82-jarige omhelst haar nieuwe seksualiteit met meer levendigheid en energie dan veel jongere mensen zou kunnen hebben. Ze heeft echter wel van een ding spijt.
(Documentaire van Tara Fallaux – 40 min.)

Tags: ,