Canal Parade - Amsterdam

zaterdag 1 augustus 2015

Zaterdag 1 augustus 2015 – vanaf 14.00 uur
Van Westerdok naar Oosterdok te Amsterdam

Meer weten over het programma? Dat kan via de website van de Canal Parade.

Amsterdam viert dit jaar haar 20ste botenparade, het paradepaardje van de Amsterdam Gay Pride. 80 LHBT-organisaties staan op de eerste zaterdag van augustus paraat om op een feestelijke manier te laten zien waar zij voor staan en strijden.

De boten varen van het Westerdok naar het Oosterdok. De eerste boot vaart om 14:00 uur de Prinsengracht op en de laatste boot zal rond 18:00 uur de parade bij het eindpunt afsluiten.

De 6km lange route biedt bezoekers genoeg ruimte om langs de grachten te staan. Ook is het mogelijk om met een eigen boot te komen, echter kan een ligplaats met de boot nooit gegarandeerd worden. Lees hier over de mogelijkheden voor ligplaatsen langs de route.

Wie varen er mee?

De botenparade is een groot evenement en vergt veel voorbereiding. In februari start de inschrijving voor de parade, waarna begin maart door middel van een loting wordt bepaald welke organisaties er meevaren. De deelnemende partijen hebben hierna 5 maanden de tijd om hun concept uit te werken en er een spetterende show van te maken.

De 80 te vergeven plekken zijn verdeeld in diverse categorieën, hierbij geldt de grootste schouders tillen de zwaarste lasten. Zo maakt het meevaren van het roze netwerk van een multinational mogelijk dat er nog vriendenbootjes voor €100,- kunnen meevaren!

Canal Parade – Deelnemerslijst 2015

Tags: ,