Evenemententip - Deventer Boekenmarkt

zondag 2 augustus 2015

Wellekade, Brink, Grote Kerkhof, Nieuwmarkt in Deventer
Zondag 2 augustus van 9.30 tot 17.00 uur

Deventer Boekenmarkt 2015
Grootse openlucht boekenverkoop aan de IJssel

Op zondag 2 augustus 2015 vindt in de boeken- en Hanzestad Deventer de 27e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. In totaal zijn 878 kramen langs de IJsselkade en in de historische binnenstad gevuld met vele duizenden boeken: ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland. De markt begint om 9.30 uur, maar al om 7.00 uur zijn er de eerste bezoekers.

De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door ruim 125.000 personen. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De markt kenmerkt zich echter niet alleen door kwantiteit, maar ook door kwaliteit. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis.

In september 2014 werd de Boudewijn Büchprijs aan de Deventer Boekenmarkt uitgereikt. De jury koos voor het boekenevenement ‘omdat het al meer dan 25 jaar een breed en divers publiek enthousiasmeert voor het antiquarische- en tweedehands boek’. Eerder kregen Diederik van Vleuten, Gerrit Komrij en Redmond O’Hanlon de oorkonde. ‘De Deventer Boekenmarkt is een belangrijke bron voor talloze alledaags en bijzondere, grote en kleine particuliere boekencollecties. Het feit dat dit evenement door de jaren heen is uitgegroeid tot de grootste boekenmarkt van Europa toont aan hoe zeer Nederland ook het oude boek waardeert’, aldus de jury.

Op de avond voorafgaand aan de Boekenmarkt, op zaterdag 1 augustus, vindt poëziefestival Het Tuinfeest plaats. Zo’n 30 dichters uit Nederland en België dragen voor uit eigen werk in het intieme decor van enkele middeleeuwse tuinen rondom Theater Bouwkunde. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten rondom het thema ‘boeken’, zoals muziekoptredens, exposities en culturele activiteiten. Deventer staat een heel weekend lang in het teken van boeken!

Meer informatie over deze activiteit is te vinden via de website van de Deventer Boekenmarkt.

Tags: ,