Roze Foto-expositie 'Kijk Mij Eens' in Groningen

Galerie Mooi Man – Noorderstationsstraat 40 te Groningen (tot 15 november)

In Groningen is het boek ‘Kijk mij eens’ van fotograaf Jaap de Jonge gepresenteerd. In het boek staan honderd portretten van homoseksuele mannen in beeld en tekst. De Jonge (foto) wilde weten hoe het gesteld is met de sociale emancipatie in Nederland. Hij sprak met honderd mannen over hun passie, hun beroep en hun kijk op het leven. Hij fotografeerde de mannen in hun eigen omgeving.

De presentatie vond zondag 13 september plaats in galerie Mooi Man. De honderd portretten zijn daar tot 15 november te zien op een expositie. Daarnaast is er ook ander werk van De Jonge te zien. De expositie werd geopend door Dino Suhonic, voorzitter van Stichting Maruf, die zich inzet voor een betere positie van homoseksuele moslims. Suhomic is één van de geportretteerde mannen in het boek.

Tegelijk met de presentatie van het boek met bijbehorende expositie van de foto’s is ook de expositie ‘Gay in the Biblebelt’ met foto’s van Niels Scheurwater van start gegaan.

jaap-de-jonge 430
(foto: Jaap de Jonge)

Tags: