Coming Out Dag - Voorlichting blijft nodig

Coming-Out Dag 2015
Voorlichters gezocht!

Op zondag 11 oktober is het Internationale Coming-Out Dag. De regenboogvlag wordt gehesen op verschillende plekken in Deventer op vrijdag 9 oktober (omdat Coming-Out Dag op een zondag valt). Vanaf 08.15 uur zal wethouder Jan Jaap Kolkman de regenboogvlag hijsen op de Waag.

Wethouder Jan Jaap Kolkman vindt het belangrijk dat iedereen hier zichzelf kan zijn en zich veilig voelt. “Op school, op straat, in de sport of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert deze vrijheid en steunt de mensen die soms nog moeten vechten tegen vooroordelen.”

De werkgroep Voorlichting van COC Deventer vraagt eveneens aandacht voor het goede werk wat ze doen. Het is nog steeds nodig dat goede voorlichting over seksuele diversiteit wordt gegeven en dus zijn daar ook goede voorlichters voor nodig. In onderstaand wervingsfilmpje wordt die urgentie in beeld gebracht.

Meer informatie over het geven van voorlichting is te vinden via deze link. Wil je je aanmelden of contact zoeken met de werkgroep Voorlichting, dat kan via dit contactformulier.

Tags: