Lezing over Roze Oma's en Opa's

zaterdag 10 oktober 2015

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 12.00 uur
Hoofdingang (Bibliotheek is zaterdags geopend tot 17.00 uur)

Zaterdag 10 oktober wordt een speciale Opa en Oma Dag georganiseerd van 12.00 tot 17.00 uur. Er zijn diverse activiteiten waaronder een lezing door Eveline van de Putte over Roze ouderen. Deze lezing start om 12.00 uur in de Annie M.G.Schmidtzaal (achter in de Centrale Bibliotheek) en is gratis toegankelijk. Deze lezing wordt mede georganiseerd door de werkgroep 50plus van COC Deventer.

Eveline van de Putte is de schrijfster van Stormachtig Stil. In het boek vertellen oudere homoseksuele, biseksuele en transgender mannen en vrouwen openhartig over hun stormachtige (liefdes-)leven en vaker nog over hun stilzwijgen en angst om nog altijd niet geaccepteerd te worden. Na de lezing gaat de schrijfster in gesprek met het publiek over dit boeiende onderwerp.

In Stormachtig Stil vertellen 27 roze ouderen (homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders), van Nederlandse en niet Nederlandse komaf, openhartig over hun (liefdes)leven, hun stilzwijgen en angst om nog altijd niet geaccepteerd te worden. Deze unieke verzameling portretten is interessant voor een breed publiek, en inspirerend voor hulpverleners, verpleegkundigen en vrijwilligers in zorginstellingen. Stormachtig Stil is geen theoretische verhandeling, het laat de ouderen zélf aan het woord.

Meer informatie over deze middag en de activiteiten zijn te vinden in de speciale Flyer Opa en Oma Dag.

Ook is er een speciale Facebook-pagina aangemaakt!

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: , ,