Roze Voorleestip - Sipke Jan Bousema leest 'Joep!'

zondag 11 oktober 2015

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 in Deventer: 11.45 en 12.45 uur
Kinderboekenweekspektakel – Toegang gratis

Mark Haayema’s Joep!
Voorgelezen door Sipke Jan Bousema

Mark Haayema is geboren in 1985 in Hardenberg. Hij woont en schrijft tegenwoordig in Amsterdam. In 2011 verscheen zijn eerste prentenboek ‘De held van alle helden’ (Gottmer). Daarna volgden ‘Joep!’ (Gottmer), ‘De vriendelijke draak’ (Azul Kids) en ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’ (Azul Kids). Naast kinderboeken schrijft Mark theatervoorstellingen voor onder anderen Herman van Veen en Kikker. Ook is hij als acteur en poppenspeler te zien (geweest) in bijvoorbeeld Sesamstraat, Woezel & Pip en Alfred J. Kwak, Het Klokhuis, Koekeloere, War Horse en Ja zuster, nee zuster.

2015-10-11 mark-haayema
(Mark Haayema)

Hoewel hij het meest bekend is als presentator, is Sipke Jan Bousema (1976) iemand met vele talenten. De afgelopen jaren heeft hij gewerkt voor film -en televisieshows, was hij voice-over en stemacteur, ontwikkelde hij zijn eigen televisieprogramma’s, regisseerde en produceerde hij televisie en theater en veel, veel meer. Van het misdaadprogramma Opsporing Verzocht tot het Junior Songfestival… Sipke Jan weet publiek van alle leeftijden te boeien.

Over ‘Joep!’:
Joep het schaap stottert, vooral als hij zich druk maakt, en dat is best lastig als je iets heel belangrijks wilt vertellen. En wat helemaal vervelend is, is dat Joeps vrienden hem niet laten uitpraten en steeds zijn zinnen voor hem af proberen te maken. Gelukkig is Dirk net in de wei naast Joep komen wonen, en Dirk wil best wel naar Joep luisteren…

“De taal van kinderen is eerlijk en schaamteloos.
Met de meest simpele woorden, kun je het meest moeilijke zeggen”

Meer informatie over deze activiteit is te vinden via deze website.

Tags: ,