Thema-avond Vroom en Vrolijk (Lebuïnuskerk)

donderdag 15 oktober 2015

Donderdag 15 oktober – 19.15 tot 22.00 uur
Grote of Lebuïnuskerk – Grote Kerkhof 42 te Deventer. Ingang onder de toren.
Broodbuffet van 18.00 tot 19.15 uur (€ 10,00, inclusief koffie en thee)
Thema-avond van 19.15 – 22.00 uur (koffie/thee per kop € 1,50)
Graag vóór 12 oktober opgeven via kerk.bureau@pkn-deventer.nl (o.v.v. wel of geen broodbuffet)

Donderdag 15 oktober wordt een speciale avond georganiseerd met het thema ‘Vroom en Vrolijk’. Hoe gaat men om met binnen de grote religieuze stromingen met seksuele diversiteit? In het Christendom, Jodendom en de Islam is het onderwerp seksualiteit nog vaak een taboe. Heteroseksualiteit is voor velen nog steeds de norm.

Maar wat als je binnen een van deze geloofsgemeenschappen lesbienne, homo, biseksueel of transgender bent? Waar loop je dan tegen aan? Ben je in staat je geloof te behouden? En wat vraagt dit gegeven van een geloofsgemeenschap? Maakt het uit hoe de Bijbel of de Koran wordt gelezen? Zijn er officiële standpunten binnen de geloofsgemeenschappen over diversiteit in seksuele relaties en hoe luiden die? Hoe verhoud je je daartoe als gelovige?

Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de ‘Vroom en Vrolijkavond’ in de Grote of Lebuïnuskerk. Deze avond, die voor iedereen toegankelijk is, wordt georganiseerd door Geloofsgemeenschap Het Penninckshuis, de Protestantse Gemeente Deventer en het COC Deventer.

Na een broodbuffet en de officiële opening door Keklik Yücel, Deventer Tweede Kamerlid voor de PvdA, heeft ieder de keuze mee te doen aan twee workshops. De avond wordt afgesloten met een forumgesprek.

Aanwezig op deze avond zijn onder andere: Bert Oude Engberink, voorzitter van de liberaal joodse gemeente Twente, Wielie Elhorst, voorzitter Europees Forum Christelijke LHBT- groepen en predikant, Dino Suhonic, namens de Stichting MARUFMUSLIM, Arnold Filius namens ContrariO, vereniging voor christelijke homo’s en lesbiennes uit gereformeerde kerken, Sigrid Coenradie, predikant en Tineke Hoogenkamp, namens Geloofsgemeenschap Het Penninckshuis, Eduardo Hoogbruin, bestuurslid van het LKP en queer vieren en bezinnen in Hoorn /West Friesland, Marc Brinkhuis, Rooms Katholiek diaken H. Lebuïnusparochie Deventer e.o., Heleen Worm namens het COC, Saar Hoogendijk en Ingrid de Zwart, predikanten Lebuïnuskerk.

Tags: ,