Deventer Regenboogstad

vrijdag 27 november 2015

Openbare Bibliotheek – Brink 70 9 te Deventer
Van 17.00 tot 19.00 uur

De gemeente Deventer blijft zich inzetten voor de verdere emancipatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgender (LHBT). De gemeente is Regenboogstad, wat inhoudt dat er geld beschikbaar is van het Rijk voor dit doel. De gemeente draagt bij met menskracht om acties en doelen uit te voeren. Vanuit het Rijk is in totaal 50.000 euro beschikbaar tot en met 2017.

Op 27 november 2015 praat de Gemeente Deventer met een divers publiek over dit thema. Het programma van de bijeenkomst “Seksuele diversiteit in relatie tot de etniciteit” is open voor organisaties, afgevaardigden van groepen/verenigingen/stichtingen, en persoonlijk betrokken en geïnteresseerden.

Op deze middag wil de Gemeente Deventer graag samen met een zo divers mogelijk publiek van gedachten wisselen over hoe wij het thema “seksuele diversiteit in relatie tot de etniciteit” op de lokale agenda kunnen plaatsen. Gemeente Deventer heeft mede samen gewerkt en ondersteuning verleend bij het tot stand komen van het boek “Turkse Lesbiennes”.

Om de positie van Turkse lesbische vrouwen te verbeteren verzamelde Stichting Katilim 15 verhalen van vrouwen in een publicatie, gebundeld in het boek “Turkse Lesbiennes”

Het programma ziet als volgt uit:
1. Welkom door Jan Jaap Kolkman, wethouder gemeente Deventer
2. Inleiding door Zeki Arslan over “de seksuele diversiteit in relatie tot de etniciteit en toelichting op het project
3. Film
4. Plenaire discussie in de zaal
5. Afsluiting met een receptie

Datum: 27 november 2015
Tijdstip: 17.00 – 19.00 uur
Locatie: Openbare Bibliotheek Deventer
Adres: Brink 70

Tags: ,