Gay Film Night - Perfect Obedience

dinsdag 24 november 2015

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur
Gay Film Night (laatste dinsdag van de maand)

Filmhuis de Keizer blijft op de laatste dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In november is dat Perfect Obedience (2014).

Perfect Obedience (Mexico 2014)
De 13-jarige Julian zal op een streng katholiek seminarie klaargestoomd worden tot priester. Het doel van de opleiding is het bereiken van de perfecte gehoorzaamheid, aan God en aan het gezag van de kerk-hiërarchie. Maar de schijn van orde en deugdzaamheid blijkt een dun laagje vernis.
(Drama; 99 minuten)

Over deze film
Met indrukwekkende cinematografie, weet regisseur Luis Urquiza al te gemakkelijke karakters te omzeilen. De priesters zijn geen eendimensionale monsters en de studenten niet simpele naïeve slachtoffers. Juist door deze nuance, en door subtiel en overtuigend spel van de hoofdrolspelers, maakt de film meer indruk dan een simplistisch politiek pamflet zou doen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal over het schandaal met betrekking tot de priester Marcial Maciel, hoofd van het legioen van Christus (Los Legionarios de Cristo). Beste film Montreal World Film Festival 2014.

Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen en te reserveren voor ‘Percect Obedience’ via deze link.

Meer informatie over Filmhuis de Keizer is te vinden via de website van Filmhuis de Keizer.

Tags: