Nieuw: transgender bier


 
Bron: winq.nl

Niet meteen gaan piepen wat voor onzin dit nu weer is, want het is voor een goed doel: de Britse bierbrouwer BrewDog heeft een transgender biertje gebrouwen genaamd No Label.

Voor het bier is hop gebruikt dat vlak voor het oogsten van sekse verandert. De bloemen waren eerst vrouwelijk en daarna mannelijk. Een leuk detail dat handig wordt ingezet om aandacht te vragen voor LHBT-organisaties als Queerest of the Queer (een bedrijf dat evenementen organiseert) en de Albert Kennedy Trust (een instelling die daklozen helpt).

BrewDog lag onlangs nog onder vuur omdat de twee oprichters van de brouwerij in een commercial te zien waren als transgender sekswerkers. Met deze actie lijken ze het goed te willen maken.

Een van die oprichters is James Watt. Hij vertelt over No Label: ‘Het is een nieuwe innovatie voor het brouwen van bier, waarbij we hop gebruiken dat de bierindustrie tot dusver links liet liggen vanwege “gender issues”. Dit zullen bierpuristen niet leuk vinden misschien, maar ons gaat het meer om vrijheid dan labels.’

Zowel het Britse Trans Media Watch als homobelangenorganisatie Stonewall reageren positief maar ook terughoudend. Beiden zeggen dat het goed is dat BrewDog goede doelen ondersteunt die op transgenders zijn gericht, maar maken een voorbehoud als het gaat om de toon die de bierbrouwer daarbij aanslaat.

De huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!