Gay Film Night - Tattoo (Brazilië 2014)

dinsdag 22 december 2015

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur
Gay Film Night (vierde dinsdag van de maand)

Filmhuis de Keizer blijft op de vierde dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In december is dat Tattoo (2014), maar deze keer niet op de laatste dinsdagavond.

Tattoo (Brazilië 2014)
1978, Recife in het Noorden van Brazilië. In de bruisende cabaret en nachtclub ‘Chão de Estrelas’ zet men zich met theater, dans, samba en andere uitbundige uitvoeringen af tegen de repressieve militaire dictatuur. Tattoo is een openhartige en spetterende mix van muziek, dans en glitter en sprankelt van het scherm zoals dat alleen in Brazilië kan.

Cléssio is de choreograaf van de nachtclub en soms treedt hij ook op, maar de grote ster is toch wel Paulete, een manipulatieve en jaloerse dragqueen. Als de leuke 18-jarige soldaat Finhina naar een show komt en Cléssio ziet, valt hij als een blok voor hem, tot ongenoegen van Paulete die hem ook wel leuk vindt. Er ontstaat een onstuimige relatie tussen de flamboyante Cléssio en de bedeesde soldaat, ondanks dat zijn wereld van een conservatief soldatenleven met homofobe sfeer in schril contrast staat met de uitbundigheid van het cabaret en showleven van Cléssio.
(Drama; 110 minuten)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen en te reserveren voor ‘Tattoo’ via deze link.

Meer informatie over Filmhuis de Keizer is te vinden via de website van Filmhuis de Keizer.

Tags: