Pink Christmas Kerkdienst


 
Bron: wereldhuis.org

Zondag 20 december wordt voor de vijfde keer de Pink Christmas kerkdienst gehouden in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Tijdens de jubileumeditie van deze roze kerkdienst is er speciale aandacht voor LHBT-asielzoekers.

De collecte gaat dit jaar naar het werk van LGBT Asylum Support, een organisatie die zich inzet voor LHBT-vluchtelingen, zoals onlangs in Alphen aan de Rijn. Sandro Kortekaas van de stichting is de eregast van de dienst. Hij zal tijdens de dienst worden geïnterviewd over zijn werk. ‘Ik ben erg blij met deze uitnodiging. Wij maken ons sterk voor aparte opvang voor deze asielzoekers, zodat zij de rust vinden en de veiligheid die zij zo hard nodig hebben. Nog maar zeer onlangs mocht ik dit bepleiten in de Tweede Kamer.’

Onder een roze hemel: LHBT-asielzoekers in het middelpunt
‘We leven in een tijd met een onnoemelijk aantal mensen op drift, weggedreven uit alles wat hen vertrouwd is,’ zegt Wielie Elhorst, coördinator van de Pink Christmas Kerkdienst en columnist voor Gay.nl. ‘Onder hen bevinden zich ook LHBT-asielzoekers. Wij vernemen dat zij het extra moeilijk hebben. Juist daarom willen wij aandacht besteden aan deze groep.’

Sing in
Uiteraard is er tijdens de kerkdienst ook veel muziek. Het Gay and Lesbian klassiek koor Amsterdam (Galakoor) brengt delen uit Messiah van Händel. Maar zelf zingen kan ook. Dolly Bellefleur zorgt met haar Kerst Sing in dat de sfeer er goed inzit.

De kerkdienst vindt zondag 20 december plaats om 18.00, met inloop vanaf 17.30. Na de dienst is er kerstbrood, glühwein en warme chocolademelk.

De huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!