Bakker in Amerika betaalt schadevergoeding aan lesbisch stel


 
Bron: rozegolf.net

De eigenaren van een bakkerij in de Amerikaanse staat Oregon hebben ruim 135 duizend dollar als schadevergoeding betaald aan een lesbisch stel.

In januari 2013 liep Rachel Bowman-Cryer samen met haar moeder de bakkerij ‘Sweet Cakes By Melissa’ in Gresham binnen om een taart te bestellen voor haar huwelijk. De bakker weigerde voor haar een taart te bakken, omdat hij uit geloofsovertuiging tegen het homohuwelijk is.

Bowman-Cryer liet het er niet bij zitten en diende een klacht in. Die werd toegekend voor de ‘geleden emotionele schade’.

De bakker en zijn vrouw, Aaron en Melissa Klein, gingen in hoger beroep tegen de uitspraak, maar hebben nu toch de schadevergoeding betaald, omdat de boeterente steeds verder opliep.

‘Wij konden niet anders omdat onze geloofsovertuiging het niet toestaat dat twee vrouwen in het huwelijk treden. Meewerken hieraan zou een grote zonde zijn.’

Het lesbische koppel zegt nog altijd zeer emotioneel en gefrustreerd te zijn over het voorval. Ze zijn blij dat de schadevergoeding eindelijk is uitbetaald.

Direct na de veroordeling werd door geloofsgenoten een geldinzamelingsactie op touw gezet. Inmiddels is er 515 duizend dollar gestort. Dat stelt het bakkersechtpaar in staat om door te procederen. De Kleins sloten in september 2013 hun winkel in Gresham en hebben nu hun bakkerij in Sandy.

De huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!