Roze Cabarettip - Sara Kroos

woensdag 27 januari 2016

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn – 20.00 uur
Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 22,50

Sara Kroos
Doorgefokt!

Doorgefokt met Sara Kroos
Doorgefokt is de nieuwe hilarische voorstelling van Sara Kroos. Sara is in Doorgefokt zoals we haar kennen: lekker grof, voor 12 jaar en ouder, net op het randje of liever nog eroverheen. Genoeg scherpe randjes dus, maar ook veel zachte liedjes die onverwachts weten te raken en te ontroeren.

Doorgefokt met weeffouten en al
Doorgefokt gaat over weeffouten, zoals we die allemaal kennen. De menselijke weeffouten in Doorgefoktzijn genadeloos scherp en ontwapenend. En Sara Kroos is vooral ontwapenend grappig.

Sara Kroos is een echte publiekslieveling. Ze staat dan ook niet voor niets al meer dan 15 jaar voor uitverkochte zalen. Sinds Sara Kroos in 2000 de publieksprijs bij het Leids Cabaret festival heeft gewonnen kreeg ze voet aan de grond in de Nederlandse cabaretwereld. Onder leiding van regisseur Jessica Borst en met coaching van Adelheid Roosen breidde ze haar programma uit tot een avondvullende voorstelling Honger. Hiermee ging ze in 2001 in première. Na haar tweede show Lam kreeg Sara Kroos in 2004 een plek in de improvisatiecomedyserie De Lama’s. Dit betekende haar doorbraak voor het grote publiek.

Eén van de grappigste vrouwen van het land
In 2005 startte haar derde show, Zoetgevooisd. Voor het eerst stond ze niet meer alleen op het podium, maar werd ze vergezeld door twee muzikanten, Martijn Breebaart op piano en Bas Mulder op gitaar. Ook deze show was enorm succesvol. Sara Kroos kreeg voor deze voorstelling in 2006 de VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop uitgereikt. In 2009 ontving Sara Kroos de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het lied Nachtkaravaan. Naast Theatershows is Sara Kroos ook bekend van televisie, zowel in de rol van gast als presentator, onder meer bij Kinderen voor kinderen en Ik hou van Holland (gast).

Meer informatie over deze avond is te vinden via de website van Theater Orpheus.

Tags: