Roze Filmtip - The Danish Girl

donderdag 21 januari 2016

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat 78 te Deventer
Donderdag 21 januari – 20.00 uur

The Danish Girl (Duitsland, VK, VS 2015)
Einar en Gerda vormen een schilderskoppel. Einar heeft al mogen exposeren, maar voor Gerda moet het succes nog komen. Totdat een vrouwelijk model niet op komt dagen en Einar voor de gelegenheid vrouwenkleren aan mag trekken.

Gerda’s schilderijen trekken plotseling de aandacht, maar ook Einar voelt zich meer in z’n nopjes. Het bevalt hem zelfs zo goed, dat Einar de geschiedenisboeken in is gegaan als Lili Elbe – voor zover we weten een van de eerste mensen die ooit een geslachtsveranderende operatie onderging (in 1930). The Danish Girl is gebaseerd op de gelijknamige roman van David Ebershoff. Tom Hooper maakte eerder films als The King’s Speech en Les Misérables.
(Drama; 120 minuten)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen en te reserveren voor ‘The Danish Girl’ via deze link.

Meer informatie over Filmhuis de Keizer is te vinden via de website van Filmhuis de Keizer.

Tags: ,