Roze Filmtip - The Hours (met inleiding)

zondag 24 januari 2016

Het Penninckshuis – Brink 89 te Deventer
Toegang € 5,00 – Aanvang 15.00 uur (zaal open 14.30 uur)

Eens per maand op een zondagmiddag draait de filmclub – bestaande uit Ynse de Vries, Tineke Hoogenkamp en Peter Dekker – een spraakmakende filmhuisfilm. Er wordt een gastspreker uitgenodigd die zijn of haar keuzefilm toelicht, daarna wordt de film – al dan niet met een pauze – gedraaid en vervolgens wordt er met een drankje nagepraat of gediscussieerd met het publiek.

De filmclub vertoont op zondag 24 januari The Hours, een Brits Amerikaanse dramafilm uit 2002.
Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Cunningham. De film gaat over drie vrouwen uit verschillende generaties, wier levens met elkaar zijn verbonden door de roman Mrs. Dalloway van Viriginia Woolf. The Hours kreeg lovende kritieken en negen Oscarnominaties. Regisseur is Stephen Daldry, de hoofdrollen worden vertokt door Nicole Kidman, Mery Streep en Ed Harris. De muziek is gecomponeerd door Philipp Glass.

Peter Dekker verzorgt een korte inleiding over de wijze waarop deze film hem aanspreekt.

Meer informatie is te vinden via de website van Het Penninckshuis.

Tags: