Theatertip - Rad van Fortuin (Theatercafé Bouwkunde)

zaterdag 30 januari 2016

Theatercafé Bouwkunde, Klooster 2-4 Deventer: 20.30 uur
Entreeprijs € 16,00 (Vrienden en CJP/Student € 14,50)

Bellevue Theaterproducties
Rad van Fortuin

Wanda, een honderd-procent-verantwoordelijk-voor-haar-eigen-succes-vrouw, wordt ontslagen. In plaats van het te delen met haar man, houdt ze de schijn op. Elke ochtend om tien voor half negen stapt ze in haar gele Mercedes, rijdt een paar rondjes op de ring en gaat naar een karaokebar.

De bar is van haar kindertijdvriendin Robin, die tegenwoordig alleen nog maar gekleed gaat in glitter, soms met snor. Hun toevallige hereniging voert ze terug naar wie ze waren toen het leven nog bijna geheel voor hen lag.

Voor Wanda is de bar een even afschrikwekkend als bevrijdend tijdsvacuüm. Ze wil ineens een medley van Dolly Parton zingen. De karaokeballetjes dansen op haar woorden. Robin valt als een blok voor Wanda, maar Wanda weet in haar nieuwe werkloze identiteit niet meer wie ze is, of was. Alles waar ze ooit zeker van was, is niet zeker.

Rad van Fortuin schopt op vrolijk pijnlijke wijze het beeld dat we van onszelf hebben en de bouwstenen die we daarvoor gebruiken onderuit. Eclectisch, poëtisch en over wat een geslaagd leven nu eigenlijk is.

Meer weten over deze voorstelling of kaarten bestellen? Dat kan via de website van de Theatercafé Bouwkunde.

2016-01-30 Rad van Fortuin-430

Tags: ,