Roze Filmtip - Carol

zaterdag 13 februari 2016

Luxor Filmtheater Zutphen – Houtmarkt 64 te Zutphen
Zaterdag 13 februari – 21.00 uur

Carol (Frankrijk, VK, VS 2015)
New York, begin jaren 50. Therese Belivet werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk.

De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun levens overhoop. Carol is gebaseerd op de bestseller van Patricia Highsmith uit 1952. Andere bekende titels van deze auteur zijn Strangers on a Train en The Talented Mr. Ripley. Todd Haynes regisseerde eerder films als I’m Not There en Far From Heaven.
(Drama; 118 minuten)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen en te reserveren voor ‘Carol’ via deze link.

Tags: