Roze Theatertip - Robert Long de Musical

vrijdag 26 februari 2016

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn – 20.00 uur
Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 34,00

Robert Long de Musical
Met Paul Groot en Jeremy Baker

Robert Long, zijn liedjes en zijn leven
Na de succesvolle musical Ramses, Toon en Sonneveld brengt Stage Entertainment nu een nieuwe biografische musical over het leven van één van de bekendste liedjesschrijvers en zangers uit de Nederlandse entertainmentwereld: Robert Long.

Het rijke oeuvre van Robert Long vormt de leidraad van deze spetterende voorstelling. Paul Groot, bekend van Koefnoen en Sonneveld, kruipt in de huid van icoon Robert Long en Jeremy Baker (Koefnoen) vertolkt de rol van Leen Jongewaard. Op lichtvoetige en ontroerende wijze wordt het leven en de carrière van Robert Long vertoond door zijn prachtige liedjes en scherpe geëngageerde teksten. De voorstelling concentreert zich op de vriendschap tussen de twee mannen die in de jaren tachtig samen veel theaterproducties hebben gemaakt.

Heilige huisjes, rebels en romantisch
Robert Long was vooral in de jaren zeventig een zeer bekend en populair artiest. Duizenden mensen hadden Lp’s en singels van zijn hits kalverliefde en Toe maar jongens. Met zijn maatschappijkritische teksten en openlijke homoseksualiteit was hij een spraakmakend artiest. Zijn liedjes waren altijd rebels, vooruitstrevend en romantisch. Zijn debuutalbum Vroeger of Later werd zelfs door bijna alle omroepen geboycot vanwege politiek- en religieus gevoelige thema’s. Robert Long schroomde niet om de politiek aan te spreken op zijn verantwoordelijkheid voor milieuvervuiling, en andere maatschappelijke issues. Ook schopte hij regelmatig heilige huisjes omver met zijn kritiek op de kerk, het geloof en het kapitaal.

Nostalgische avond theater
In Robert Long wordt het rijke oeuvre van Long op mooie wijze vertolkt door Paul Groot en Leen Jongewaard, met vrolijkheid, hilariteit, af toe lekker cynisch, maar ook prettig lichtvoetig. Robert Long is de muziek waar een hele generatie mee is opgegroeid. Speciaal voor deze generatie brengen Paul Groot en Jeremy Baker een nostalgische avond theater dat de tijd van toen laat herleven.

Meer informatie over deze avond is te vinden via de website van Theater Orpheus.

Tags: