Cabarettip: Yora Rienstra in Bouwkunde

vrijdag 4 maart 2016

Theatercafé Bouwkunde, Klooster 2-4 Deventer: 20.30 uur
Entreeprijs € 16,00 (Vrienden en CJP/Student € 14,50)

Yora Rienstra – Drukt Haar Snor
Droogkomische liedjes en ijzersterke mimiek

Yora Rienstra komt op vrijdag 4 maart in Theatercafé Bouwkunde. Misschien kent u Yora al van haar radioprogramma dat iedere zondag van 20:00-22:00 uur te horen is op Radio 2. Samen met haar echtgenote heeft Yora een kind; haar voorstelling gaat erover dat zij op zoek is naar rolmodellen, naar waar ze nu eigen bij hoort als bijmoeder. Een verhaal dat nog nooit eerder op het podium te zien is geweest. Een voorstelling voor bijmoeders, papa-dag papa’s, (roze) ouders, stellen en 20/30-ers van nu.


In ‘Drukt haar snor’ begeeft Yora zich in een gebied wat nog niet in kaart is gebracht. Waar geen reisgids van bestaat. Yora is een pionier en neemt je mee op een ontdekkingstocht waar ze zichzelf en vreemde nieuwe soorten tegenkomt. Met rake typeringen en scherpe observaties neemt ze zichzelf en haar nieuwe omgeving onder de loep. Soms pijnlijk, maar tegelijkertijd hilarisch.
Met een klein kindje thuis en een echtgenote die te kampen heeft met hormonale schommelingen, heeft Yora inmiddels behoorlijk wat begrip gekregen voor de man die richting de keuken roept: “ben even sigaretten halen!” En niet meer terugkomt. Maar ja, ze rookt niet.

Meer weten over deze voorstelling of kaarten bestellen? Dat kan via de website van de Theatercafé Bouwkunde.

Tags: