Cursiefjes in de Kroeg met o.a. Karin Giphart

zondag 13 maart 2016

Zondag 13 maart – Aanvang 14.30 uur – Entree gratis
Deelnemende cafés zijn Goesting (Brink 15) – De Hip (Brink 21) – St. Tropez (Brink 28) – Floors (Brink 37) – De Heks (Brink 63)

Suggestie: Café Floors gaat voor deze gelegenheid speciaal open en trekt dus vooral geïnteresseerden in deze activiteit. Bij de overige locaties bestaat het risico dat ander uitgaanspubliek voor meer rumoer kan zorgen.

Op zondag 13 maart zullen vijf auteurs en columnisten in vijf verschillende café´s in het centrum van Deventer acte de présance geven. Karin Giphart één van de schrijvers die op deze zondagmiddag samen met vier collega’s van café naar café trekt. Waar? Op de Brink het grote plein in het centrum van Deventer. Iedereen is van harte welkom! Kies voor jouw favoriete café en geniet! Ieder half uur zie je een nieuwe schrijver of columnist.

Karin Giphart – Cursiefjes in de kroeg
Zij debuteerde als schrijver én singer-songwriter in 2005, met de roman Maak me Blij en de CD And she bites. In 1995 overleedt haar moeder. In Maak me blij speelt de verzorging en het overlijden van een moeder een belangrijke rol, evenals de lesbische scene in Amsterdam. Op haar dertigste heeft zij zich gerealiseerd dat ze lesbisch is. Net als haar broer Ronald schrijft zij beeldend en gedetailleerd over seks. Haar expliciete behandeling van lesbische erotiek is ongekend in de Nederlandse literatuur. Haar tweede boek, Iets tussen broer en zus, gaat over de liefde van broer en zus voor één en dezelfde vrouw. Ook in haar songteksten staat de vrouwenliefde centraal. Ze zal ook optreden als singer-songwriter.

Wie doen er in 2016 verder nog mee? Naast Karin Giphart zijn dat Herman Brusselmans, Ronald Giphart, Mano Bouzamour en Jessica Durlacher (die de zieke Henk van Straten vervangt)! De schrijvers trekken langs vijf cafés op de Brink. Kies jouw favoriete café, de schrijvers komen langs. Ieder half uur zie je een nieuwe schrijver of columnist.

Heb je interesse in een Meet & Greet? Doe mee met foto-verhalenwedstrijd ‘Was ich nog zu sagen hätte…’

Meer informatie is te vinden via www.deventerboekenweek.nl.

Tags: ,