Eurovisietip - Douze Points!

vrijdag 4 maart 2016

Schouwburg Lochem; Oosterwal 22 in Lochem – 20.00 uur
Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 28,50

Douze Points! Eurovisie in Vogelvlucht
Linda Wagenmakers, Brigitte Nijman, Jasper Taconis en David van den Tempel

Douze Points en de Hoogtepunten uit 60 jaar Eurovisie Songfestival
Het Eurovisie Songfestival is populairder dan ooit! In dit kleurrijke theaterconcert wordt u meegenomen langs zestig jaar hoogtepunten uit het Europees Songfestival. Geniet van de bekende nummers en vergeten juweeltjes.

Nederlands succes
Het Nederlandse succes van Anouk met Birds op het Eurovisie Songfestival in 2013 was de aanloop van een stijgende populariteit van het Eurovisie Songfestival bij het Nederlandse publiek. Het nummer eindigde op de 9e plaats maar werd een grote hit in Nederland. Dat was de opmaat voor de latere populariteit van het Eurovisie Songfestival waar The Common Linnets (Ilse de Lange en Waylon) met Calm after the storm een jaar later een prachtig optreden neerzetten. Het nummer kreeg net te weinig Douze Points voor een eerste plaats maar behaalde een tweede plaats met 238 punten, een recordaantal voor Nederland!

Swingde show die terugkijkt op vele hoogtepunten
Het Eurovisie Songfestival beleeft dit jaar haar zestigste editie in Wenen en tere van dit jubileum kan een theaterconcert natuurlijk niet ontbreken! Douze Points belooft een swingende show te worden die terugkijkt op vele muzikale hoogtepunten.

Een sprankelende live band
In Douze Points nemen Linda Wagenmakers, Brigitte Nijman, Jasper Taconis en David van den Tempel u mee langs 60 jaar Eurovisie Songfestival. Met een sprankelende live band brengen zij de legendarische, vaak winnende, nummers in een swingende show. In Douze Points zullen de vocalisten u verrassen door in diverse talen, uiteenlopende stijlen en verrassende combinaties louter hoogtepunten te zingen.

May we have your votes please?
Met de beste en bekendste winnende songs en de populaire net-niet-winnaars. Met Waterloo, Hallelujah, Ein Bisschen Frieden, Apres Toi, Ding a Dong (het winnende nummer van Nederland in 1975), De Troubadour, Euphoria, Een Beetje en Rise like a Phoenix. Vanzelfsprekend zullen Birds en Calm after the Storm niet ontbreken!

Meer informatie over deze avond is te vinden via de website van de Lochemse Schouwburg.

Tags: , ,