Lezing Hans Goedkoop (Bibliotheek Centrum Deventer)

vrijdag 18 maart 2016

Vrijdag 18 maart – Bibliotheek Centrum (Brink 70)
Aanvang 20.00 uur – Entree € 5,00 (incl. koffie/thee)
Bovendien een Duits wijntje of biertje in de pauze!
Voor COC leden gratis, maar aanmelden is noodzakelijk vanwege beperkt aantal plaatsen.

Op vrijdag 18 maart organiseert COC Deventer i.s.m. de Openbare Bibliotheek Deventer een Lezing van Hans Goedkoop. Onderwerp van deze lezing is het leven en werk van Renate Rubenstein. COC-leden hebben op vertoon van hun geldige ledenpas gratis toegang tot deze lezing (wel vooraf aanmelden via deze link in verband met beperkte plaatsen).

Hans Goedkoop over Renate Rubenstein
De Nederlands historicus en literatuurcriticus is vooral bekend als presentator van Andere Tijden, een geschiedenisprogramma van de NTR/VPRO. In 2015 verscheen zijn boek Iedereen was er. Een feest voor Renate Rubinstein. Met een scherp oor voor het materiaal schetst Hans Goedkoop het portret van een schrijfster op haar hoogtepunt, van haar gevierde gasten en tenslotte van de geest die het gezelschap schaterend bijeenhield. Een portret dat net zo lichtvoetig en verrukkelijk is als de avond zelf.

Renate Rubinstein is geboren in Berlijn, met haar ouders gevlucht en in Nederland de oorlog doorgekomen. Toen en later, als columniste, is zij een spiegel geweest van Duits-Nederlandse spanningen.

Meer informatie is te vinden via www.deventerboekenweek.nl.

Tags: ,