Roze Filmtip - The Danish Girl

dinsdag 15 maart 2016

Filmtheater Luxor – Houtmarkt 64 te Zutphen
Dinsdag 15 maart – 14.30 uur

The Danish Girl (Duitsland, VK, VS 2015)
Einar en Gerda vormen een schilderskoppel. Einar heeft al mogen exposeren, maar voor Gerda moet het succes nog komen. Totdat een vrouwelijk model niet op komt dagen en Einar voor de gelegenheid vrouwenkleren aan mag trekken.

Gerda’s schilderijen trekken plotseling de aandacht, maar ook Einar voelt zich meer in z’n nopjes. Het bevalt hem zelfs zo goed, dat Einar de geschiedenisboeken in is gegaan als Lili Elbe – voor zover we weten een van de eerste mensen die ooit een geslachtsveranderende operatie onderging (in 1930). The Danish Girl is gebaseerd op de gelijknamige roman van David Ebershoff. Tom Hooper maakte eerder films als The King’s Speech en Les Misérables.
(Drama; 120 minuten)

Meer informatie over deze en andere films is te vinden via de website van Filmthetaer Luxor.

Tags: ,