Roze Theatertip - Mathilde Santing

donderdag 14 april 2016

Theater Orpheus; Churchillplein 1 in Apeldoorn – 20.00 uur
Kaarten voor deze voorstelling vanaf € 20,00

Mathilde Santing
Both Sides Now

Mathilde Santing vertolkt Joni Mitchell in Both Sides Now
Als er één artieste in Nederland is die het publiek kan raken met haar stem en haar muziek dan is het Mathilde Santing wel. Geen vrouw die u in de palm van haar hand zo kan laten luisteren naar het verhaal en de emotie van een liedje. Mathilde Santing kennen we allemaal van prachtig verhalende eigen liedjes. In Both Sides Now laat ze een nieuwe kant van zichzelf zien: Mathilde Santing blijkt ook de singer-songwriter liedjes van Joni Mitchell meer dan mooi te vertolken.

Wees wie je bent, niet wie je wilt zijn
In Both Sides Now zingt Mathilde Santing de songs van Joni Mitchell. Joni Mitchell is een van de levende legendes van de Amerikaanse popmuziek. Mitchel werd in de jaren zestig bekend door haar vele optredens in kleine bars, folkclubs en koffiebarretjes waar ze opviel door de unieke combinatie van haar stemgeluid, gitaarspel en teksten. Vanaf de jaren zeventig werd ze steeds bekender bij het grote Amerikaanse publiek en had ze hits met River, Big Yellow Taxi en Both Sides Now. Joni Mitchell wordt wel gezien als een van de invloedrijkste vrouwelijke artiesten van de twintigste eeuw.

In de loop van haar carrière legt Joni Mitchell zich steeds meer op fotografie en poëzie. De liefde hiervoor, net als de liefde voor muziek en kunst, ‘dwingt’ haar om haar eigen weg te kiezen. ‘Wees wie je bent, niet wie je wilt zijn.’

Both Sides Now is behalve een melancholische muzikale voorstelling ook de ‘ontmoeting’ en verbinding tussen twee sterke krachtige muzikale vrouwen; een Amerikaanse legende van de popmuziek en een Nederlandse diva die als geen ander de kunst verstaat een liedje ‘te zeggen’. Hoor en voel de twee kanten van Mathilde Santing en Joni Mitchell in Both Sides Now.

Meer informatie over deze avond is te vinden via de website van Theater Orpheus.

Tags: ,