Grachtenparade in Alkmaar

zaterdag 28 mei 2016

Vertrek om 14.00 uur vanaf de Bierkade 14a in Alkmaar
Onderdeel van de Alkmaar Pride (25 t/m 29 mei)

Als feestelijke afsluiter zal zaterdag 28 mei de Alkmaarse Grachtenparade voor de zesde keer plaatsvinden. Dit evenement is gedurende deze zes jaar uitgegroeid tot het hoogtepunt van de Roze Week en wordt vanuit het hele land en zelfs daarbuiten bezocht. De grachtenparade is er om diversiteit te vieren en dit op een feestelijke manier uit te kunnen dragen! De parade vertrekt om 14:00 vanaf de Bierkade en komt rond 16:00 aan bij het Waagplein. Ellie Lust, bekend van “Wie is de mol” gaat het startschot geven van de grachtenparade om 14:00 uur.

Alkmaar Pride is er om de acceptatie en integratie van transgenders, lesbisch-, homo- en biseksuele inwoners te vergroten in Alkmaar en omstreken. Thema dit jaar is Samen-Leven. Meer informatie over Alkmaar Pride en de diverse activiteiten is te vinden via de website van Alkmaar Pride.

Tags: