Gay Film Night - Strike a Pose

dinsdag 28 juni 2016

Filmhuis De Keizer – Keizerstraat: 20.30 uur
Gay Film Night (laatste dinsdag van de maand)
Korting op vertoon geldige COC-ledenpas

Filmhuis de Keizer blijft op de laatste dinsdag van de maand een Gay Film Night organiseren. In juni is dat Strike a Pose (2016). Entree is € 8,50 (op vertoon geldige COC-ledenpas of Filmhuis-kaart € 6,50).

Strike a Pose (Nederland 2016)
In 1990 worden zeven jonge dansers door Madonna gecast voor haar spraakmakende Blond Ambition Tour. Hun reis wordt vastgelegd in een van de meest succesvolle documentaires ooit: Truth or Dare – In Bed with Madonna (1991).

Al gauw groeien Madonna’s trotse dansers uit tot iconen van seksuele vrijheid. Wild, onbezonnen en amper twintig, laten ze de wereld zien wat het betekent om jezelf te durven zijn. Als zelfverklaarde moeder van haar dansers gebruikt Madonna de film om haar boodschap over homorechten en de strijd tegen aids te verkondigen.

Nu, 25 jaar later, nemen de dansers ons mee terug achter de schermen en onthullen ze de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de tour. Strike a Pose is een aangrijpende film over het overwinnen van schaamte en het gevecht dat nodig is om te zijn wie je bent.

Regisseur Reijer Zwaan was elf toen hij In Bed with Madonna voor het eerst in de bioscoop zag. Vijfentwintig jaar later maakte hij met vriendin en co-regisseur Ester Gould (A Strange Love Affair with Ego) plannen om de dansers weer op te gaan zoeken.

(Documentaire; 85 minuten)

Het is inmiddels mogelijk kaarten te kopen en te reserveren voor ‘Strike a Pose’ via deze link.

Meer informatie over Filmhuis de Keizer is te vinden via de website van Filmhuis de Keizer.

Tags: ,